CONTROLLING FINANCIAR

Controlling (de la engl. „a conduce, a regla”, nu „a controla”) este un sistem matematic pentru sprijinirea luării deciziei.
Controllingul reprezintă un set de activități necesare pentru a conduce și coordona activitățile întreprinderii. Departe de a avea rolul de „control”, cu aspect punitiv, controllingul are rolul de a coordona toate procesele unei întreprinderi în scopul scăderii costurilor, maximizării încasărilor și îndeplinirea obiectivelor strategice ale întreprinderii.

Descriere procesului de controlling

Controlorul este partenerul managementului. Pe baza analizelor abaterilor, face propunerile adecvate pentru sprijinirea conducerii în luarea deciziilor preventive sau de corecție.

Obiectivul controllingului este menținerea capacității de coordonare, de adaptare și de racție a managementului. Controllingul studiază abaterile apărute între planificat și realizat.

Sistemul de controlling va asigura o imagine clara asupra afacerii, obiectivelor urmarite si, respectiv, activitatilor financiare (gestiune, analiza financiar-contabila, servicii de contabilitate, buget de venituri si cheltuieli etc.), intreaga planificare strategica bazandu-se pe aceasta facilitate.

Serviciile oferite: